20 Eylül 2007

Bitter Ganaj Turta

Tesadüfler sonucu ortaya çıkan bu turtayı, geçen haftasonu arkadaşlarıma gittiğimde götürdüm. Bol çikolata sevenler için ideal bir turta oldu. İçine ilave şeker koymadığımdan, çok tatlı olmadı ve rahatlıkla tüketildi.

Malzemeler

1 adet pandispanya
450gr %70 kakaolu çikolata
500 gr kutu krema
2 çorba kaşığı toz jelatin
Pandispanyayı ıslatmak için süt
Üzerini süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı

Kelepçeli bir kek kalıbına, pandispanyanın yarısı yerleştirilir. Ve süt ile ıslatılır.
Derince bir tencerede, krema ısıtılır,. Toz jöle eklenir. Eriyinceye kadar karıştırılır. En son rendelenmiş çikolatalar ilave edilir. Kısık ateşte karıştırılır. Çikolata eriyince, ateşten alınır.

Ganaj ılınınca, pandispanyanın üzerine dökülür. Ve buzdolabında 1-2 gün üzeri strech film ile kapatılarak bekletilir. Servis anında, kalıptan çıkarılıp, üzeri hindistan cevizi rendesi ile süslenir.

16 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok pratik ve güzel görünüyor. Alttaki kurabiyende nefis olmuş. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Feyhancığım yaparsın da güzel olmazmı.Herzamanki şıklıkta sunmuşsun.Uzanıp alasım geldi.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. oooooooooo enfes olmus ellerien saglik canim

    YanıtlaSil
  4. Canim bu ne güzel bir görüntü birde kolay bayildim yaaa ellerine saglik,sobene kendimce cevap vermeye calistim canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çikolatalı olur da sevilmez mi?Bana gelirken getirseydin bayılırdım sevinçten haberin ola....
    Sevgiler canım ;))

    YanıtlaSil
  6. Feyhan'cığım,
    Ellerine sağlık. Benim bugünlerde böyle şeyler görmemem lazım. Hormonlarım bana da bana da diye bağırmaya başlıyorlar yoksa.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Azize, Nino

    Teşekkürler..

    Sevgili Neriman,
    Uzanıp yorulma gel misafirim ol. Sana da ikram edeyim.

    Seval'cim, seni sobelemek bir zevkti.

    Tatlı Hülya'cım,
    Çanakakale ye gelirsem mutlaka..

    Sevgili Tijen'cim,
    Çikolataya dayanabilmek için görmemek gerekiyor dimi!!! :))

    Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  8. merhaba feyhan'cım. harika, boll çikolata hemde...olmadı şimdi, hemen yapmam lazım...ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  9. Çok nefis görünüyor Feyhan'cığım,ellerine sağlık canım.

    Oruçlu iken görüp dayanmak zor oluyor..))

    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili feyhan �ok g�zel g�r�n�yor. Ellerine sa�l�k. Blogumu be�enmene sevindim her zaman beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar o pastayı ben yedim .inanılmaz bir lezzet.feyhan'cığım sağolsun gelirken getirmiş .onlarla %50 sini yedik kalan %50 sini ben tek başıma sabah kahvaltısı kalın bir dilim öğlen yemeği kalın bir dilim komşum geldi ona ince incecik bir dilim akşam fuat gelmeden kalın bir daha eveeet hepsini afiyetle ben yedim sizler seyrederken ben yiyordum kıskananlar var sanırım
    teşekkürler feyhuşcuğum senin dostun olmak çok tatlı bir şey her yönden


    ayla

    YanıtlaSil
  12. Cikolatali pasta hic kötü olurmu,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. Canım Ayla'cım,

    Afiyetler olsun. Ne kadar naziksin. Senin dostluğun da benim için çok değerli. İlk başta Fuat ile başlayan tanışıklığımız, bizi güzel bir dostluğa götürdü. Senin yanında kendimi iyi hissediyorum, yanımda kardeşim varmış gibi. Çok öpüyorum, seni kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  14. merhaba
    benim merak ettigim siz hangi toz jelatini kullaniyorsunuz ?
    pasta cok güzel görünüyor,eminim tadida öyledir.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben toz jelatini aktardan almıştım fakat Eminönü'nde bulunan Fermo'dan da kiloluk olarak almak mümkün. Aktardan aldığınızda daha az miktar alabiliyorsunuz. Aktar olarak da Beşiktaş çarşısında bulunan Kırk Ambar tavsiyemdir. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, ben toz jelatini aktardan almıştım fakat Eminönü'nde bulunan Fermo'dan da kiloluk olarak almak mümkün. Aktardan aldığınızda daha az miktar alabiliyorsunuz. Aktar olarak da Beşiktaş çarşısında bulunan Kırk Ambar tavsiyemdir. Sevgiler..

    YanıtlaSil