1 adet pandispanya
450gr %70 kakaolu çikolata
500 gr kutu krema
2 çorba kaşığı toz jelatin
Pandispanyayı ıslatmak için süt
Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı
Kelepçeli bir kek kalıbına, pandispanyanın yarısı yerleştirilir. Ve süt ile ıslatılır.
Derince bir tencerede, krema ısıtılır,. Toz jöle eklenir. Eriyinceye kadar karıştırılır. En son rendelenmiş çikolatalar ilave edilir. Kısık ateşte karıştırılır. Çikolata eriyince, ateşten alınır.
Ganaj ılınınca, pandispanyanın üzerine dökülür. Ve buzdolabında 1-2 gün üzeri strech film ile kapatılarak bekletilir. Servis anında, kalıptan çıkarılıp, üzeri hindistan cevizi rendesi ile süslenir.
Canım ellerine sağlık çok pratik ve güzel görünüyor. Alttaki kurabiyende nefis olmuş. Sevgilerimle
YanıtlaSilFeyhancığım yaparsın da güzel olmazmı.Herzamanki şıklıkta sunmuşsun.Uzanıp alasım geldi.Ellerine sağlık..
YanıtlaSiloooooooooo enfes olmus ellerien saglik canim
YanıtlaSilCanim bu ne güzel bir görüntü birde kolay bayildim yaaa ellerine saglik,sobene kendimce cevap vermeye calistim canim sevgiler...
YanıtlaSilÇikolatalı olur da sevilmez mi?Bana gelirken getirseydin bayılırdım sevinçten haberin ola....
YanıtlaSilSevgiler canım ;))
Feyhan'cığım,
YanıtlaSilEllerine sağlık. Benim bugünlerde böyle şeyler görmemem lazım. Hormonlarım bana da bana da diye bağırmaya başlıyorlar yoksa.
Sevgili Azize, Nino
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sevgili Neriman,
Uzanıp yorulma gel misafirim ol. Sana da ikram edeyim.
Seval'cim, seni sobelemek bir zevkti.
Tatlı Hülya'cım,
Çanakakale ye gelirsem mutlaka..
Sevgili Tijen'cim,
Çikolataya dayanabilmek için görmemek gerekiyor dimi!!! :))
Herkese sevgiler
merhaba feyhan'cım. harika, boll çikolata hemde...olmadı şimdi, hemen yapmam lazım...ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor Feyhan'cığım,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOruçlu iken görüp dayanmak zor oluyor..))
Sevgilerle.
Sevgili feyhan �ok g�zel g�r�n�yor. Ellerine sa�l�k. Blogumu be�enmene sevindim her zaman beklerim.Sevgiler...
YanıtlaSilarkadaşlar o pastayı ben yedim .inanılmaz bir lezzet.feyhan'cığım sağolsun gelirken getirmiş .onlarla %50 sini yedik kalan %50 sini ben tek başıma sabah kahvaltısı kalın bir dilim öğlen yemeği kalın bir dilim komşum geldi ona ince incecik bir dilim akşam fuat gelmeden kalın bir daha eveeet hepsini afiyetle ben yedim sizler seyrederken ben yiyordum kıskananlar var sanırım
YanıtlaSilteşekkürler feyhuşcuğum senin dostun olmak çok tatlı bir şey her yönden
ayla
Cikolatali pasta hic kötü olurmu,ellerine saglik.
YanıtlaSilCanım Ayla'cım,
YanıtlaSilAfiyetler olsun. Ne kadar naziksin. Senin dostluğun da benim için çok değerli. İlk başta Fuat ile başlayan tanışıklığımız, bizi güzel bir dostluğa götürdü. Senin yanında kendimi iyi hissediyorum, yanımda kardeşim varmış gibi. Çok öpüyorum, seni kucaklıyorum.
merhaba
YanıtlaSilbenim merak ettigim siz hangi toz jelatini kullaniyorsunuz ?
pasta cok güzel görünüyor,eminim tadida öyledir.
Merhaba, ben toz jelatini aktardan almıştım fakat Eminönü'nde bulunan Fermo'dan da kiloluk olarak almak mümkün. Aktardan aldığınızda daha az miktar alabiliyorsunuz. Aktar olarak da Beşiktaş çarşısında bulunan Kırk Ambar tavsiyemdir. Sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba, ben toz jelatini aktardan almıştım fakat Eminönü'nde bulunan Fermo'dan da kiloluk olarak almak mümkün. Aktardan aldığınızda daha az miktar alabiliyorsunuz. Aktar olarak da Beşiktaş çarşısında bulunan Kırk Ambar tavsiyemdir. Sevgiler..
YanıtlaSil