Geçen hafta, Ümran hanım'ın havuçlu kek tarifime ulaşamaması ve ricası üzerine, artık yeterli zamanı ayırıp, bu güzel kek tarifimi günlüğüme koyma vaktinin geldiğini anladım. Fırınımda bir adet portakallı kekim pişerken, diğer yandan da uzun zamandır bekleyen havuçlu kekin tarifini yazmaya koyulmanın tam zamanı.
Malzemeler
- 4 iri yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu ve vanilya 2 kez elenir. Unlu karışıma tuz eklenir ve karıştırılır.
Yumurtayı mikserde iyice çırpılır. Şeker azar azar eklenerek, çırpma işlemine devam edilir.
Şeker eridiğinde ve karışım köpük köpük olup kabardığında, tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
Yumurtalı karışıma havuç, tarçın ve limon kabuğu rendesi eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
En son, un ve ceviz ilavesiyle, tüm malzemeler bir araya getirilir.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbında, 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Kibrit çöpü kekin ortasına batırılarak, pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen kek fırından alınır.
Soğuduktan sonra üzeri pudra şeker elenerek süslenir.
Afiyet olsun....
Yaşasın!Yeniden yazmaya başlamışsın! Feyhancığım,seni ilk kez Sünger Kek tarifi ararken tanımıştım.Sonra sık sık bloguna bakıp birçok tarifini denedim.Eminim bu da diğerleri kadar lezzetli bir tariftir.Yeniden yazmana inan çok sevindim.Sevgilerimle.
YanıtlaSilhttp://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html sizide etkinliğe beklerim
YanıtlaSilAŞAĞI YUKARI FIRINDA KAÇ DK PİŞİCEK SÖLER MİSİNİZ?
YanıtlaSilFeyhancığım kek nefis görünüyor.Havuclu kekı çok severim.
YanıtlaSilepeydır blogda yazmamıssın nerelerdesin?benim gibi sende epey ara vermıssın?
Yapmış olduğunuz paylaşımlar ilgimizi çekiyor. firmamız Meme büyültme bloğunuzu yakından takip ediyor.
YanıtlaSilUzunca bir aradan sonra tekrar hoşgeldin.... eli bol, gönlü bol arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler
Canan P.
Bu kek fırında 40 dk kadar pişiyor. Ama tabii fırınla çok alakalı süre.
YanıtlaSilCanan'cım çok teşekkür ederim, sevgiler...
YanıtlaSilFeyhan'cığım çok haklısın geç olsunda güç olmasın.Bende senin gibi ara ara yazabiliyorum.Tatildetdim 1.5 aydır yeni döndüm.Gönlüm hergün yazmaktan yana ama olmuyor bazen..sevgiler
YanıtlaSilFeyhancığım dediğin gibi gene buluştuk..sevgiler.Benim gibi ara sıra yazma.Hergün buralarda ol..
YanıtlaSilharika görünüyor
YanıtlaSilmerhaba, sayfalarınızı gezindim, mesajda bırakayım istedim...sevgiler
YanıtlaSilGüzel bir görüntüsü var. Çay eşliğinde güzel eşlik edebilecek bir tarif. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel yemekler paylaşıyordun.Lütfen gene yaz.Mesela senin bu kekını ben yaptım ve nefis oldu.Teşekkürler..
YanıtlaSil