31 Mayıs 2007

Köri Soslu Tavuk Kanat

Tavuk kanat her ne kadar bol kolestrol içerse de, arada sırada da olsa yine yemek istediğimiz ve sevilen bir et çeşidi.

Her ne kadar en güzel mangalda olur deseler de; bana ve çevremdeki tüm arkadaşlarıma göre, bu tarif , soslu ve baharatlı kanat sevenler için tek tarif diyebilirim :)))).

Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.



Malzemeler

1 kilo tavuk kanat
1 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı toz köri
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Kanatlar suyla güzelce yıkanır ve suyu süzdürülünce geniş kenarlı bir tepsi içine konur. Sos için diğer malzemeler bir kapta iyice karıştırılır ve kanatların üzerine
dökülür ve iyice kanatlar bu sosla bulanır.
Mümkünse buzdolabında 1 gece, değilse 5-6 saat üstü kapalı bir şekilde bekletilir.
Ve sonra içi yağlanmış bir tepsiye, kanatlar sırasıyla dizilir ve 200 C fırında 1 saat kadar nar gibi oluncaya kadar pişirilir.

Tepsiye bakan kısımlarında kızarmasını isterseniz, üst taraf nar gibi kızarınca, fırından tepsiyi alıp, bir maşa yardımı ile, kanatların diğer yüzlerini çevirip, tekrar fırında bu yüzleri de kızarana kadar tutabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Zerrin dedi ki...

Feyhan abla gerçekten köri tavuğa ayrı bir lezzet katıyor ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim...