6 Kasım 2008

İTÜ 80 GİRİŞLİ MATEMATİK MÜHENDİSLERİNİN 24 YIL SONRAKİ İLK TOPLANTISI

24 yıl aradan sonra, 4 yıl aynı sıralarda beraber oturup, ders dinlediğim üniversite arkadaşlarımla, 2 Kasım Pazar günü bir araya geldik ve onları yeniden görmek bana anlatılmaz bir mutluluk verdi. Dile kolay. 24 koca yıl!!.

Üniversite okurken, hep 2000 li yıllarda kaç yaşında olacağımı hesaplar ve hayatımın nasıl olacağını düşünürdüm ara ara. Yıllar bir su gibi geçti ve işte o hayalimde canlandırdığım yıllara geldim, farkında olamadan, her insan gibi. Pazar günkü toplantıda, bu düşünceler aklımdan doğal olarak geçti.

Toplantımızı düzenleyen sevgili arkadaşlarımız, 24 yılda değişeceğimizi düşünerek, panoya yıllık resimlerimizden asmışlardı. Birbirimizi tanıyalım diye, bu resimleri yakalarımıza iliştirdik..İyi ki de yapmışlar. Ben çok kullanmamakla beraber, bir kaç kişi için ihtiyaç duydum.

Fakat genel olarak değerlendirdiğimde, yılların bizlerden çok bir şey götürmediğini söyleyebilirim. Bu toplantıların daha sık olmasını dileyerek, arkadaşlarıma sürpriz olması için yaptığım pastaları resimlemeye geçiyorum.
Bazıları taşınmadan dolayı boyunlarını bükmüşlerdi. Ama yine de aşırı deforme olmamışlardı. Tarif vermiyorum çünkü klasik pasta tariflerimde hepsi var. Sadece bir tanesinde biraz yeni düzenleme yaptım. Son katını pandispanya yerine mereng hamurundan yaptım. Pastaya ayrı bir lezzet kattı fakat çok hafif kırılma yaptı.
Sonuçta, günümüzde, arkadaşlarım da, pastalarımız da, niyetlerimiz de, birbirimize verdiğimiz pozitif enerjide, ortam da çok sıcak, çok güzeldi. Tüm katılan arkadaşlarıma burdan sevgilerimi yolluyorum..
En son resimde, ben de boynu bükük pasta kervanına katılmışım..:)))


11 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ne güzel eski günleri yad etmek.

Sevgiler,
Evren

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

cANIM NE KADAR GUZEL OKUL ARKADASLARIYLA YILLAR SONRA KARSILASMAK.BIZLERDE BELIRLI ARALIKTA BUNU SURDURUYORUZ.PASTALARDA PEK SAHANE DURUYORLAR .KUCAK DOLUSU SEVGILER...

Tuba dedi ki...

Ben de ITU'luyum. ITU insaat 88 mezunu. Bizimiler de gecen sene 20.yil kutlamasi yapmislar, ama katilamadim. Belki daha iyi diyorum, cunku onlar hala hayalimde 20'li yaslarindalar:). Sevgiyle.

Yaren dedi ki...

Ne kadar güzel bir olay,ne kadar hos.Bizde 3 sene önce ilk okuldaki arkadaslarla toplanmistik,ama burda durum biraz daha farkli.Türkiyede insanlar daha cok göc ediyorlar yada tayin olaylari var.Bulusmak rastlamak daha da zor buraya göre.24 senede az bir zaman degil.Ne kadar heycan verici olmustur.Pastalarda harika,ellerine saglik.Herkeze afiyetler olsun.Sevgiyle kal canim.

Damak Tadı dedi ki...

Feyhan'cığım,ne iyi olmuş canım..24 Yıl aradan sonra bir arada olmanın mutluluğu yüzlerinizden belli oluyor..))

Maşallah sana, bu kadar pastayı senmi hazırladın canım?? Kimbilir nasıl lezzetli olmuşlardır ve zevkle tadılmışlardır..Ellerine sağlık canım arkadaşım..

Kocaman öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

Merhaba

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler…

ihsan dedi ki...

Sevgili Feyhan, grubumuza yazdığın sitem yazını okuyunca sana bu maili yazmak benim için kaçınılmaz oldu.Gerçekten 2 Kasım toplantısında o enfes pastalarından yedikten sonra blog sayfanı yorumsuz bırakmak başkalarını bilmem ama benim için utanç verici...
Benim arkadaşım onca emek verip koccaman 2 pasta yapsın bizlerse sana bir yorumu bile çok görelim.
Pastandan yiyen tüm arkadaşlar adına tekrar teşekkürler...
Ellerine sağlık,kesene bereket,yuvana huzur ve mutluluk...

İhsan KIRAYOĞLU

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan 28 yılın başlarında aklıma gelme olasılığının olmadığı, terminal kavramının dahi sonradan oluştuğu bilgisayar sistemlerinden, bugünlere gelineceğini, ve bununla birlikte üstünde yaptığın nefis pastaların görüntüsü,tazeliği ve lezzeti sergileyeceğini.
Kendine İyibak, geçmişe dönersek dahiye bakıyor, ve Saygıyla eğiliyoruz.

Adsız dedi ki...

Feyhan selam,
Sitem etmekte çok haklısın. Toplantımızın hemen ertesi haftasında tariflerin için akşam evde sitene girdiğimde toplu resmimizi ve tanıdık pastalarımızın resmini görünce benim için çok güzel sürpriz olmuştu. Bir de yorum linkini görünce hemen yorumlarımı yazmaya koyuldum ama o an bir şeyler ters gitti ve bir türlü yorumumu kaydedemedim. Daha sonra tekrar denerim dedim ama öyle kaldı. Sitem mailini görünce ilk işim hemen şu yarım kalan işimi tamamlayayım dedim.Umarım bu sefer bir sorunla karşılaşmam.
Feyhan seni ve tüm arkadaşları 23 yıldan sonra ilk kez görmek çok güzel bir duygu. O gün zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Şansımıza da o gün hava çok güzeldi. Hele nefis pastalarının tadını bizzat tatmak ayrı bir zevkti benim için. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal,

Yaşar..

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili İhsan, Zafer ve Yaşar,

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Zamana karşı yarıştığınız bu yoğun dönemlerde, bana zaman ayırdınız, güzel yorumlarınızı eksik etmediniz, beni çok mutlu ettiniz. Afiyet olsun diyor sevgilerimi yolluyorum...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!

Sevgiler,
Evren