3 Ocak 2007

Yılbaşı Kurabiyeleri

Koca bir yılı daha, sevinci ve üzüntüsü ile geride bıraktık. 2007 yılı umarım tüm dünya için güzel bir yıl olur. Savaşlar geride kalır, hep barış ve sevgi olur.

Doğum günüm ve yılbaşı pek bir üstüste geldiğinden, yılbaşı için sadece kurabiye hazırlayabildim. Bu kurabiyelerin lezzeti beni çok mutlu ediyor. Üstünün süslemesi ise ayrıca bir zevk. İstediğini yarat. Sınır sadece kendinizsiniz...:)





Malzemeler

1/2 kg un
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
125 gr pudra şekeri, ben üst süsleme yaparsam 100 gr koyuyorum
1 yumurta
1 paket vanilya, ya da istenilen herhangi bir aroma
1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeler mikserin hamur karıştırıcısıyla karıştırılır. Ve bir naylon poşete konarak, buz dolabında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün, naylon bir örtünün üstünde, merdane ile 1 cm e yakın bir kalınlıkta açılır ve istenilen şekilli kalıplarla kesilir. Yavaşça, örtü üzerinden alınıp, içine yağlı kağıt yerleştirilmiş bir kurabiye tepsisine 1 er cm aralıklarla yerleştirilir. 160 C de 20- 25 dk pişirilir. Kurabiyelerin rengi beyaz kalmalıdır.
Bundan dolayı pişirme sürenizi ve fırın sıcaklığınızı sürekli gözden geçiriniz.

Üstünün süslemesi için royal icing, şeker hamuru, marzipan hamuru, çikolata kullanabilirsiniz. Dediğim gibi sınır sadece sizsiniz. Tabii vakti de unutmamak gerek..:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çokkkk güzellll ellerıne sağlıkk