10 Mart 2007

Meze Uskumru

Bu mezeyi HeybeliAda da bulunan Başak Et ve Balık Restaurant ında yemiş ve çok beğenmiştim. Mimozalar eşliğinde yediğim bu mezenin tadını en kısa zamanda mutfağıma taşıdım. Tavsiye ederim süper bir rakı mezesi oluyor.



Malzemeler

2 adet uskumru , dondurulmuş da olabilir
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı soya sosu
1/4 çay bardağı elma sirkesi
1 limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
5 tane karabiber

Hazırlanışı

Uskumrular haşlanır ve kılçıklarından ayıklanarak, orta irilikte parçalar halinde
derin kaba alınır. Sos için gerekli olan tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve uskumruların üzerine dökülür. Kap strech bir folyo ile sarılarak, buzdolabında 1-2 gün bekletilir. Servis yapılacağı zaman balıklar sostan alınır ve üzerine bol zeytinyağı gezdirilir ve dereotu ile servis yapılır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Heyyy, yasasinnnn, benim de yapabilecegim bir tarif cikti. Pek kolay, pek lezzetli oldugu belli. En hosuma giden ayrinti da dereotu. Ayrica saglikli da hem balik, hem haslama, hem zeytinyagi, daha ne olsun. Cok tesekkurler bu basit, leziz ve yararli tarif icin.

Sevgiler,
Sabos

Adsız dedi ki...

feyhan'cığım kalan sosu ne yapıcaz israf etmemek için onuda kullanıcağımız bir şeyler bilirsin sen
ayla

Feyhan Sönmez dedi ki...

Ayla'cım kalan sosa istersen ekmek banabilirsin...:)