20 Haziran 2007

Çeşme Gezimiz

4 günlük kısa bir Çeşme tatilinden yeni döndüm. Çeşme'de sezon henüz yeni yeni başlıyor. Yazlıklar yavaş yavaş açılıyor. Ortalık sakince...

Ama ben o sakinliği daha çok seviyorum. İstanbul'un şehir gürültüsünden sonra, sabah cıvıl cıvıl kuş korosuyla uyanmak sanki bir psikolojik terapi gibi....

Bu sene bahçemiz çok keyifli. 3 tane meyva ağacımız var. Bir adet erik, iki adet şeftali. Az yağmur yağmasına rağmen, üzerlerinde şaşırtıcı bir şekilde, her senekinden daha fazla meyva var.

Karşı komşumuz, sevgili Filiz abla ve Vehbi bey lerin bahçesi de çok şenlikli bu sene. Onların şeftali ağaçları, Temmuz da meyva veriyor, bizimkiler ise Ağustos ayında. Ya üzümler, salkım salkım dizilmiş, olgunlaşmayı bekliyorlar...





Filiz abla ve Vehbi bey'in oğulları Onur, bu sene askerden yeni döndü. Onun askerden dönüşünü kutlamak amacıyla, komşularımız barbekü partisi düzenlediler ve bizler de bu partiye davetliydik.

Filiz abla'nın kendi elleriyle yaptığı, o müthiş Ege mezeleri ile dolu olan sofrada neler vardı bir bir bakalım;

Barbunya Plaki


Sarımsaklı Yoğurt soslu Havuç Sote

Bunu yaparken Filiz abla 1 adet soğanı doğrayıp, zeytinyağında çeviriyor ve içine yuvarlak ince doğranmış havuçları ilave ediyor. Havuçlarla, soğanı yağda bir parça daha kavuruyor ve üzerini örtecek miktarda su ilavesi ile kısık ateşte pişiriyor.
Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyor. Ben çok lezzetli ve de hafif buldum.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Börülce Salatası


Amerikan Salatası


Patlıcan Ezmeli Çoban Salata


Ve et Çeşitleri


Ve bizim grup seyfi sefacılar; en sağda baştaki kırmızı bluzlu olan bize bu güzel yemekleri hazırlayan Filiz abla...:))))
Ellerine sağlık sevgili Filiz abla'cım.


Ve son olarak benim Onur' a yaptığım Hoşgeldin Pastası;

Ailenin davetine katkıda bulunmak ve onların yaşadığı bu duyguyu paylaşmak adına, Onur'a bir pasta yapmak istedim. Fakat malzeme ve zaman kısıtlı olduğundan, bu pastayı kafamda canlandırdım ve uyguladım...:) Buna rağmen, oldukça beğenildi, ben de pastanın tarifini, bir sonraki postta yayınlamaya karar verdim.

8 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

Feyhancim ya resimler harika ilk önce seftali agacina bittim ben nasil güzeldir o dallardan sarkan seftaliler offf,barbeku partisine bisey demiyorum nefis olmus tum salata ve et cesitleri ve senin pastan elinin altinda malzeme olmadanda harikalar yaratildigini gördük canim pasta harika komsunun ve senin ellerine salik canim eminim hepsini afiyetle yemissinizdir birde onura bende hosgeldin diyorum,sevgiler canim...

Leziz Tarifler dedi ki...

Seval'cim,

Onur okusaydı, o da sana teşekkür ederdi. Sağol canım.
Şeftaliler süper. Filiz ablayı her aradığımda, ne yapıyorsun diye, şeftali topluyorum reçel , marmelat yapıyorum diyor..:)))
Harika, harika...:)))
Sevgilerimle Seval'cim...

daimamutfak dedi ki...

Feyhan hanım,
Gel dedin koşarak geldim.Bahçe görüntüleri harıka.Bende yayınladım buyurun gelin,çok güzel resimlerim var..sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Ben tüm resimlerin hepsini büyük bir hayranlıkla seyrediyorum canım.Hele o meyvelerin güzelliklerini gördükten sonra tıpkı yaramaz çocuklar gibi yerimde de duramıyorum..))Çok severim dalın dan koparıp yemesini, çaktırmadan da aşırmasını..))Adresini versende canım hemen oraya gidip toplasam meyvelerini..))Umarım yazdıklarıma alınmadın.((
Dostluğunuz daim olsun canım benim.Sofranızda hep böyle tatlı insanlarla dolup taşsın.Ne güzel sizleri bir arada mutlu mesut görmek.(nazarlar değmesin)
Filiz hanım o güzel ellerine sağlık hem yemekleri nefis hemde barbekü müthiş.))
En sona çıkan pastan ise hem görünüşü ile hemde (tatmadım fakat yiyenlerin yorumuna göre)tadıyla şık ve enfes olmuş.Hepinizin o güzel ellerine ve gönüllerine sağlık tatlı Feyhan'cığım.

Sevginiz daim olsun.
Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Dallarında meyva yüklü ağaçlar,mis gibi zeytinyağlı yemekler,biten hasretler,ortamın huzuru o kadar güzel ki tüm yansıttıkların.Bir koşu sana gelmek istedi canım;)
Selamlar...

Leziz Tarifler dedi ki...

Neriman'cım, koşarak geldim deyince sanal ortamda ellerine sağlık demek gerekiyor sanırım ...:)))
Ben de sana idae -i ziyarette bulundum, sevgiler..

Sevgili Gül'cüm,
Bu senenin tüm mahsüllerini sana yolluyorum canım. İstediğin an bahçeden alma iznin var.:)))
Her zamanki gibi süpersin...
Sevgiler..

Merhaba Hülya,
Ziyaretine çok sevindim. Sitenin ve yaratıcılığının takipçisiyim.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Feyhan Abla enfes yemeklerle ve sohbetlerle dolu, kahkaha seslerinin eksik olmadığı bir geceydi. Yemekler muhteşem, pastam ise ayrı bir lezzetliydi. Pasta o kadar lezzetliydi ki, hem göze hem mideye hitap ediyordu. imkanlarınız kısıtlı olmasaydı kim bilir nasıl bir pasta çıkardı ortaya. :) Seval Hanım'a teşekkür ediyorum. En yakın zamanda böyle bir geceyi tekrarlamak üzere. izmir'den sevgiler.

Leziz Tarifler dedi ki...

Onur'cum, ne kadar naziksin. Sen yemek konusunda bayağı bir seçicisin, lezzet arayan birisin. Buna rağmen, pastayı beğenmene çok sevindim. Bu demekti ki, pastam güzel olmuş...:))))
Sevgiler herkese...