Artan kremayı da tekrar mandalina kabuğu içinde servis yaptım dolayısıyla 2 adet sunum oldu.
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı
Zencefilli Krema İçin
- 25 gr taze zencefil
- 1/2 lt süt
- 75 gr toz şeker
- 4 yumurta sarısı
- 35 gr un
- 35 gr buğday nişastası
- 25 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
Mandalina Sos İçin
- 4 mandalinanın içi, ben kokusu muhteşem olduğu için clementine türünü kullandım
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Tart Hamurunun Hazırlanışı
Fırını önceden 190C’de ısıtın.
Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Ben küçük tart kalıplarımı kullandım, siz isterseniz, tek 23 cm lik bir kalıpda kullanabilirsiniz. Kullanacağınız kalıbı veya kalıpları yağlayın ve hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, her bir kalıbın ortasına koyarak parmaklarınızla hızlı bir şekilde, kalıbın kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Zencefilli Kremanın Hazırlanışı
Zencefili soyarak, küçük dilimlere bölün ve sütün içine ekleyerek kaynatın. Zencefilin aromasının süte geçmesi için takribi 5 dk. kadar kısık-orta arası ateşte kaynaması gerekmektedir.
Unu ve nişastası eleyerek karıştırın.
Derin bir kapta yumurta sarıları ve şekeri, mikserle kabaran kadar çırpın. Yavaş yavaş, unu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Sıcak sütün yarısını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Bu şekilde devam ederek, geri kalanını da ekleyin ve karışımı dibi kalın bir tencereye alarak kısık ateşte, karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin.
Karışım koyulaşınca, ateşten indirin ve üzerini bir kaşıkla düzleyerek, tereyağını sürün ve ılınıncaya kadar mikser ile çırpın. Soğuyunca içinden zencefil parçalarını alın.
Mandalina Sosun Hazırlanışı
Mandalinaları şekerle beraber bir tencereye koyup, suyunu çekene kadar kaynatın. El blenderı ile çekerek, püre haline getirin.
Tartın Hazırlanışı
Tart hamurlarının içine gerektiği kadar zencefilli kremadan doldurup, üzerlerine birer tatlı kaşığı mandalina sos konur ve file şanfıstık ile süslenir.
Afiyet olsun..:)
23 yorum:
Sevgili Feyhan,
Çok şık olmuşlar,ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Feyhancığım...
Harika olmuş bunlar.Zencefilin kokusuyla mandalinanın mayhoşluğu birbirini tamamlamiştır.Ellerine sağlık..
Sevgiler
zehra
Feyhan ablacım valla tebrikler çok güzel olmuş ellerine sağlık..
Feyhancım çok yaratıcısın canım.Ellerine ve yüreğine sağlık. Sevgiler
Feyhan Hanım;
Blogunuza iade-i ziyarete geldim ve çok beğendim. Tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
Özellikle seçmiş olduğunuz müzik çok güzel, benim en sevdiğim şarkılardan biridir, hatta nişan törenimizde, ilk dans ve pasta kesimi hep bu şarkı ile olmuştu. Eşimle ilk tanıştığımız gün, bana en sevdiğim şarkıyı sormuş bende bell diyince hemen arabasında o anda çalan Cd den bu parçayı bana bulup dinletmişti, bende işte bu benim ruh ikizim demiştim.:) Neyse çok konuştum. Her zaman beklerim, sevgiler.
Ne kadar şık olmuş tartların canım..Hem seyirlik hem doyumluk misali adeta..))O güzel ellerine sağlık canım..Bayılıyorum senin elinden çıkan pasta ve çöreklere Feyhan'cığım..Harikasın yine tatlı arkadaşım..
Kocaman sevgilerle..
Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık Feyhan'cım. Sevgiler..
Ellerinize sağlık,resme bakınca sanki basit bir şeymiş gibi duruyor ama baya uğraştıran bir tarif sanırım ama mis gibi aromalı kokusuna değer herhalde:)
Sevgiler..
http://www.keyiflimutfagim.com/
Feyhan'cım tarife bayıldıımmm.Ayrıca her iki sunumda birbirinden güzel olmuş..Kimbilir lezzeti nasıldır valla merak ettim...
Ellerine sağlık..
Kucak dolusu sevgiler...
Ellerine saglik, eminim cok guzel olmustur. Goruntusu hele muhtesem.Yiyenlere afiyet seker olsun,sevgilerimi gonderiyorum
e bunlar harika olmuş şefim :). Eline sağlık. Ne de güzel düşünmüşün.
Harika ötesi muhteşem olmuş, görünüm harika, sunuş şekliniz harika,tarif harika...:))
En fazla vakit geçirdiğim blog sizin sayfanız oluyor her seferinde, imrenmemek elde değil...:))
Ellerinize sağlık....
ayca ve tugce
Feyhan'cigim, super gorunuyorlar, bayagi da ugrasmissin, simdi orada olmak vardi, bir de cay yapmak vardi, ve tatli bir sohbet esliginde bunlari yemek vardi. Neyse canim, cok sevgilerimi gonderiyorum.
bu harika olmus ellerine saglik
Feyhan
Harika bir tarif olmus ellerine saglik canim. Sana bol sns dilerim. Onumuzdeki etkinlikte insallah gorusmek dilegiyle...
ferhancigim muhtesem bir lezet yaratmissin tarifini musadenle aliyorum en kisa zamanda deneyecegim canim sevgilerimi biraktim.
ne kadar güzel görünüyorlar. ayınşefi etkinliği için bkarken gördüm. sizin için üye oldum. oyumu kullandım. çok şık olmuş. yalnız bir tane yemeden gidemeyeceğim:)
ne kadar şık olmuşlar böyle ellerine sağlık canım aldım birtane dayanamadım:))
sevgiler
Feyhan'cığım sobelidm seni, bununla ilgili amail attım ama bir sorun var gelmemiş olabilir, haberin olsun :)
Feyhan'cığım,
Her ikisi de muhteşem olmuşlar. Ben tercihimi daha sütlü olandan yana kullanayım. Mandalina kabuklarının kokusu da iyice sinmiştir içlerine. Offf, of'
Ellerine sağlık, kucak dolusu sevgiler...
ellerine sağlık mis gibi kokuyordr şimdi onlar
Kesinlikle bende yapacagım ellerinize sağlık sevgilerrr:))
Cok harika görünüyorlar,ellerinize saglik.
Yorum Gönder