Bu pastada kullandığım kekin tarifi Jane Price'ın;
the home guide to CAKE DECORATING adlı kitabından aldım. Kitapta chocolate mud cake olarak geçiyor. İçi için süt kreması kullanarak beyaz krema hazırladım ve muzla beraber kullandım.
Çikolatalı Islak Kek için
(22 cm yuvarlak ya da 20 cm kare kalıp için)
Malzemeler
220 gr tereyağı
220 gr bitter çikolata
6 çay kaşığı nescafe
160 ml su
125 gr kekun
125 gr elenmiş un
50 gr kakao tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
480 gr şeker (ben 380 gr kullandım)
4 büyük yumurta
7 çay kaşığı sıvı yağ
110 ml ayran
Kekin Yapılışı
Fırın 160 C ye ısıtılır. Pişirme kabı kenarlarını aşacak şekilde yağlı kağıtla kaplanır.
Tereyağı, küçük parçalara ayrılmış çikolata, kahve ve su bir tencereye konur ve düşük sıcaklıkta eriyene kadar karıştırılıp, ateşten alınır. Eğer karışım çok ısınmışsa soğumaya bırakılır.
Unlar, kakao ve soda derin bir kapta karıştırılır ve elekten geçirilir. Şeker eklenir. Karıştırılır.
Çırpılmış yumurta, sıvı yağ, ayran ve çikolatalı karışım, unlu karışıma ilave edilir.
Mikserle, karışım homojen hale gelinceye kadar karıştırılır.
Karışım, kalıba dökülür, 160 C sıcaklıkta ve 1 3/4 saat pişirilir.
Süre sonunda, kekin ortasına bir kürdan batırılır eğer kürdan temiz çıkarsa, kek fırından alınır ve soğuyana kadar kalıbında bırakılır.
Bu kek buzdolabında 3 hafta, buzlukta 2 ay dayanır.
Beyaz Krema için
Malzemeler
400 gr süt kaymağı
İstenilen miktarda pudra şekeri
Çok koyu olursa sulandırmak için süt
Yapılışı
Tüm malzemeler mikserle krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Diğer Malzemeler
3 adet olgun muz
1 poşet çikolatalı krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
Dekoratif çikolata noktası pasta süsü
Pastanın Hazırlanışı
Kek 3 eşit parçaya bölünür ve her bir parça yumurta fırçası yardımıyla, süt ile ıslatılır. Kat aralarına beyaz krema ve dilimlenmiş muz konur.
Tüm katlar üst üste bu şekilde sıralanır.
Çikolatalı krem şanti ve süt mikserle katı hale gelinceye kadar çırpılır ve pastanın her yanı bununla kaplanır. Üzeri dekoratif pasta süsü ile kaplanır.
4 yorum:
Iste guzeller guzeli bir pasta daha, yeme de yaninda yat. Daha ne denebilir ki, ustundeki gul de cok hos duruyor. Lezzetinin de guzel olduguna eminim, muzlu pastayi zaten cok cok cok severim. Kokusu burnuma geldi neredeyse. Tarifini de cok ayrintili vermissiniz, insan hemen ilk firsatta yapmak istiyor. Bu nefis gorunumlu pastanin da tadina bakmak dilegiyle ellerinize saglik.
Ozlemcik
Bir "baba" pasta daha. Dört köşe ve dört dörtlük. Agir gorunumlu ama hafif oldugunu tahmin ettigim bir pasta. Yine tum zevklere hitap edecek cukulataseverlerle, meyvali sevenleri mest edecek bir bomba!
Gul de ustune pek yakismis, koyu gorunumu acmis. Ellerine saglik
ferhancım siteni ilk ziyaretim çok güzel pastalar yapmışsın ellerine sağlık sevgiler...
MERHABA
SİTEYİ SEVGİLİ PASTACI BURCU'CUĞUM SAYESİNDE KEŞFETTİM VE ÇOK BEĞENDİM;))
ELLERİNİZE SAĞLIK HERŞEY MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR;)
SEVGİYLE KALIN...
Yorum Gönder