24 Mayıs 2008

HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA

Her ne kadar gelecek tarifimde ton balıklı makarna yazmış olsam da, blogumu güncellemek için epey bir ara vermiş olduğumu düşündüm ve bekleyen tarifler arasında bulunan hindistan cevizli pastayı yayınlamaya karar verdim.

Beni arayıp soran sevgili blog arkadaşlarıma teşekkür ederim. Fakat yoğun geçen iş hayatı, yurt dışı gezileri derken, biriktirdiğim onca tarif olmasına rağmen, vakitsizlikten blogumu uzun zamandır güncelleyemiyorum. Biraz da zor mu geliyor nedir!!!.
Neyse şeytanın bacağını bu pasta ile kırayım...:)

Bu arada bana mail atarak nazar boncuklu kurabiyelerimin tarifini soran bir sürü kişi olmuş, onları da bugün yanıtladım. Kusura bakmasınlar.

Bir gün eşim elinde iki adet hindistan cevizi ile geldi. Suyunu aldıktan sonra, kabuğunu kırdık ve içlerini rendeledik. Kar gibi beyaz görüntüye bayıldık.

Ertesi gün bir arkadaşım bizi yemeğe davet etmişti ben de hindistan cevizi rendesini pasta süslemesinde kullanmaya karar verdim.

Bu pasta için daha önceden pişirip, tek katlarını kullanmadan, deep freeze e atmış olduğum, bir kat sade pandispanyayı http://leziztarifler.blogspot.com/2007/11/mutlu-yllar.html ve aynı tariften un miktarının 30 gramını ayırıp kakao ile tamamladığım kakolu pandispanyanın tek katını kullandım.

Bunları oda sıcaklığında biraz beklettim ve buzları çözülünce, süt ile ıslattım. İki katın arasına bol sakızlı krema sürdüm http://leziztarifler.blogspot.com/2007/11/gizem-in-muzlu-pastas.html, muz parçaları yerleştirdim. Ve 2. katı da yerleştirip, pastanın üstünü, kalan krema ile kapladım.

Buzdolabında bir süre beklettim ve tüm pastayı bol hindistan cevizi rendesi ile kapladım.

Pastanın içi 2 renkli olduğu için, üzerinin de uyum içinde olmasını istedim ve artan kakolu pandispanyalardan, eritilmiş çikolata ve krema ile yapmış olduğum trüfflerimi , tekrar hindistan cevizi rendesine bulayarak, pastanın üzerine yerleştirdim.

Hindistan cevizinin bembeyaz görüntüsü ve pastanın tadı herkesi çok memnun etti.

16 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım benim bende senin gibi çok yogunum ve çok yoruluyorum.Yaz da geldi ya artık çalışmak istemiyorum..)))Aslında beni yaz'ın işten atıp spnbaharda alsalar ne iyi olur..))Güzel bir fikir bence..))

Pastan muhteşem olmuş,ellerien sağlık tatlım..Bende hindistan cevizli kek yapmıştım..))Çok özlemişim gelip buraya yazmayı canım arkadaşım..

Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım pastan pek nefıs gorunuyor .Elllerine sağlık.Sevgıler..

pelince dedi ki...

Hoşgeldin pasta çok güzel gözüküyor..Ellerine sağlık..Sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Feyhan'cigim,

Bu ne kadar guzel bir pasta olmus, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir gun diliyorum.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım çok guzel görunuyor ellerine sağlık sevgilermele..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş
çayla ne güzel giderdi şimdi yaa
hoşçakal canım

Hobi Sepeti dedi ki...

Merhaba.Pasta harika gözüküyor.Ayrıca hindistan cevizini de çok severim,pastanın tadının da güzel olduğuna eminim.Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Pınar.

Adsız dedi ki...

Feyhancımmmm bu sefer özlettin kendini....ve nefis tariflerini...:)
Pastaya bayıldım, mutlaka yapacagım...:)))
ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Muhteşem güzel bir pasta... koca bir dilime hiç hayır diyemem doğrusu....
sevgiler....

Saliha dedi ki...

ELERINE SAGLIK COOOOOK SEVERIM BEN H.CEVIZINI FEYHAN...MMMM

Ferkay dedi ki...

pasta şok güzel canım ayrıca hazır pandispanyaları
değerlendirmekde çok iyi bir fikir. Ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Çok özledim nefis tariflerini ve tatlı yorumlarını canım..Halen yoğun musun canım??


Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..

Tijen dedi ki...

Feyhan'cığım,
Özlemişim sesini...

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok güzel olmuş
ellerinize sağlık

Feyza Fidan dedi ki...

Feyhancım şükür kavuşturana :)) Yine çok şık bir pasta yapmışsın, hindistan cevizini çok severim, tadını damağımda hissettim resmen :)
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Nefis olmus, ellerine saglik . Sevgiler.