25 Kasım 2006

Tiramisu

Cuma akşamı arkadaşlarım yemeğe gelecekti. Perşembe akşamından bir tatlı yapmaya karar verdim. Zamanım çok dardı ve pratik olsun diye Tiramisu yapmayı tercih ettim. Ve en pratik tatlılardan biri olan tiramisuyu, daha da pratik hale getirdim ve ortaya yeni bir tiramisu tarifi çıktı. O yüzden adına da Tiramisu bana özgü dedim

Ben kalabalık olacağımız için 12 kişilik yaptım. O yüzden ölçülerde 12 kişiliktir. Likör olarak Mozart likörü kullandım evde o an Tiramisu'ya uyacak tek likördü.Ve 50 ml kadar kalmıştı

Siz isterseniz, brandy, kahve likörü kullanabilirsiniz. Alkolü daha fazla olsun isterseniz 50 ml den daha fazla da ilave edebilirsiniz.
Ben Tiramisu'nun üzerine yıldız kalıp yardımıyla kestiğim şeker hamurundan serpiştirdim. Hoş bir görüntü yarattı.




Malzemeler

Tiramisu tabanı için 40 adet kedi dili bisküvisi
Üzeri için 3-4 çorba kaşığı kakao tozu

Islatmak için

3 tatlı kaşığı nescafe
1 paket Dr Ötker sıcak çikolata içeceği
1 yemek kaşığı pudra şekeri
50 ml Mozart likorü veya kahve likörü

Kreması

1 poşet krem şanti
1/2 çay bardağı süt
1 paket Dr Otker vanilyalı pasta kreması
1 kutu labne peyniri

Kremanın Hazırlanışı

Pasta kreması tarifine göre hazırlanır. Krem şanti, süt ile krema haline getirilir ve tüm malzemeler mikserle karıştırılır.

Hazırlanışı

Islatmak için gerekli tüm malzemeler karıştırılır. Bisküviler bununla ıslatılır ve
bir kaba yarısı tek sıra halinde dizilir. Üzerine kremanın yarısı konur. Tekrar 2. kat ıslatılmış bisküviler konur. Kalan krema üzerine yayılır ve en üstüne kako tozu serpilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu nefis tramisuyu tadan sansli insanlardanim (sansim devam etsin insallahhhh!). "Tadi damagimda kaldi" denir ya aynen oyleydi. Fazla tatli seven bir insan degilim ama bu cok guzel ve cok hafifti, kesinlikle sonradan rahatsizlik vermiyor.
Gorunumu zaten ayri guzel, yine Tatlicigimin ozeni ve zevkini yansitan seyirlik tablo gibi...

Ellerine saglik Feyhosum
Sabo

Adsız dedi ki...

Görüntü muhteşem
Sayenizde mutlak ufkumuz genişliyor. Tadı da eminim ki çok güzel. Zaten bundan tadan bir kişi tam karşımda, hala tadı damağımda diyor. İnşallah tecrübe ederim. Ellerinize sağlık, devamını dileriz.
Bu arada ilk tarifini verdiğiniz pastayı Cumartesi gelen arkadaşlarıma yaptım BAYILDILAR. Tarifi nerden aldığımı sordular, gerisini siz düşünün artık.
Özlem