19 Şubat 2007

Peynirli Dereotlu Kurabiye



Malzemeler

250 gr margarin
125 gr beyaz peynir
125 gr kaşer peynir
1 demet ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için bir yumurta sarısı
Çörek otu ve haşhaş

Hazırlanışı

Margarin oda sıcaklığına getirilir. Un ve kabartma tozu ayrı bir yerde harmanlanır.
Peynirler rendelenir. Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeler mikserde hamur karıştırıcısı ile iyice karıştırılır. En son azar azar un ilave edilir ve mikserde sürekli karıştırılır. Yumuşak hamur haline gelen karışım bir tezgaha alınır ve elle biraz daha yoğurularak birbirine özleştirilir. Hamur bir merdane ile 1 cm kalınlığında açılır ve şekilli kalıplarla kesilir, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş ya da çörekotu ekilir.
180 C fırında 30-40 dk kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: