19 Şubat 2007

Çam Kurabiye



Malzemeler

1/2 kg un
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
125 gr pudra şekeri, ben üst süsleme yaparsam 100 gr koyuyorum
1 yumurta
1 paket vanilya, ya da istenilen herhangi bir aroma
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şanfıstık

Hazırlanışı

Tüm malzemeler mikserin hamur karıştırıcısıyla karıştırılır. Ve bir naylon poşete konarak, buz dolabında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün, naylon bir örtünün üstünde, merdane ile 1 cm e yakın bir kalınlıkta açılır ve istenilen şekilli kalıplarla kesilir. Yavaşça, örtü üzerinden alınıp, içine yağlı kağıt yerleştirilmiş bir kurabiye tepsisine 1 er cm aralıklarla yerleştirilir. 160 C de 20- 25 dk pişirilir.
Piştikten sonra üzerleri, yumurta akı ve toz şanfıstık ile bulanır.

Hiç yorum yok: