19 Şubat 2007
Patatesli Çörek
Malzemeler
Hamuru için
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/4 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi için
1 adet küçük doğranmış, büyükçe soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet rendelenmiş çiğ patates
tuz
karabiber
kimyon
Üstü için
Bir yumurta sarısı
Çörek otu
Haşhaş tohumu
Hazırlanışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İçi için soğanı yağda kavurup, patatesleri ilave edin. Patatesler pişince, baharatları ve tuzu ilave edin.
Hamurdan küçük elma büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı merdane ile oldukça ince açın ve patatesli içi ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayın.
Hamuru bir kenarındna başlayıp, rulo haline getirin ve sarın. Pizza dilimleyicisi ile, 2 parmak eninde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve haşhaş veya çörek otu serpin. 200 C fırında 40 dakika kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder