19 Şubat 2007

Patatesli Çörek



Malzemeler

Hamuru için

200 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1/4 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un

İçi için

1 adet küçük doğranmış, büyükçe soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet rendelenmiş çiğ patates
tuz
karabiber
kimyon

Üstü için

Bir yumurta sarısı
Çörek otu
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı

Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İçi için soğanı yağda kavurup, patatesleri ilave edin. Patatesler pişince, baharatları ve tuzu ilave edin.

Hamurdan küçük elma büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı merdane ile oldukça ince açın ve patatesli içi ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayın.
Hamuru bir kenarındna başlayıp, rulo haline getirin ve sarın. Pizza dilimleyicisi ile, 2 parmak eninde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve haşhaş veya çörek otu serpin. 200 C fırında 40 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok: