1 Temmuz 2007

Votkalı Çikolatalı Toplar


Çikolatalı çamur kekten yaptığım pastalarda, keki traşlarken çıkan fazlalıkları, ya ayçöreği, ya da trüf benzeri çikolatalı toplar yaparım düşüncesiyle mutlaka saklarım. Tadı öyle güzel ki kıyamıyorum galiba.

Çamur kek buzlukta 2 ay kadar dayanıyor. Buzluktaki kek kırıntılarını daha geciktirmeden kullanmak amacıyla, çikolata topları yapmaya karar verdim.

İkramı da, sunumu da güzel oluyor. Kahvenin yanında, ya da bir likörle oldukça güzel bir ikram olduğunu söyleyebilirim...:)))

Malzemeler

500 gr kadar çamur kek kırıntısı
200 gr Tikveşli krema
300 gr bitter çikolata
1/2 çay bardağı votka
Vişne kompostosu taneleri
Yeteri kadar kakao tozu

Hazırlanışı

Krema ısıtılır. İnce doğranmış bitter çikolata ilave edilir. Çikolata eriyinceye kadar kısıkateşte karıştırılır. Ateşten alınır. Ilınınca içine votka ve kek kırıntıları eklenir. İyice karıştırılır. Buzdolabında 8 saat kadar bekletilir.
Buzdolabından alınan karışımdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, top şeklinde yuvarlanır, parmakla bastırılıp, 1 er adet vişne tanesi konacak kadar bir delik açılır, vişne yerleştirilir ve tekrar yuvarlanarak kapatılıp, bir kapta bulunan kakao tozuna bulanır.

Bu tarif fazla tatlı olmamaktadır. Eğer daha tatlı toplar elde etmek isterseniz, sütlü çikolata tercih edebilirsiniz.
Eklediğim votka, belli belirsiz alkol tadı verdi, eğer daha fazla alkol tadı almak isterseniz daha fazla votka ilave edebilirsiniz. Votka oranını arttırdıkça, çikolata miktarını da arttırmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çikolata burada kıvam verici rolü üstleniyor.

3 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim ellerine saglik tarifin harika benimde buzlukta kek kiri tilarim var böyle degerlendiririm mutlaka tatilden önce,sizlere afiyet olsun sevgiler güzel haftalar...

Adsız dedi ki...

Bende senin gibi artan kekleri, bu şekilde değerlendiriyorum canım.Nefis olmuş tek kelime ile ellerine o güzel gönlüne sağlık..

Sevgiler,sevgiler,sevgiler...

Didem Önürmen dedi ki...

tarifin çok hoşuma gitti gerçekten denemek istiyorum.ayrıca blog sayfamdada linkini vererek kullandım bilgine (: