4 Eylül 2007

Tatil Özeti I

Sevgili ziyaretçilerim,

Yokluğumda sitemi ziyaret edip, mesaj bırakan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

1 aylık kesintili devam eden tatilimi en nihayet bitirdim ve Pazar günü itibariyle İstanbul'a döndüm.

Çeşme tatillerime ek olarak araya bir de 2 günlük Erdek tatili sıkıştırdım.

Bol bol yüzdüm, arkadaşlarımla buluşup, eğlenceli ve güzel günler geçirdim.

Tatillerimde genellikle akşam yemeklerinde denediğim mekanlar arasında;

Ünlülerin durak yeri olan Alaçatı'daki Tuval ve Lavanta, Çiftlikköy'de bulunan balıkçı Can Baba ve Batur Cafe, Ilıca da bulunan Kumrucu Şevki,Erdek'te kamplar bölgesinde bulunan Özlem mantı evi beğendiğim mekanlar arasında yerini aldı.

Alaçatı'da bulunan Tuval'de her akşam bir ünlü görmek mümkün. Yoğunluktan dolayı önceden rezervasyon şart. Ambiance çok güzel. Eski Rum evlerinin arasında kalan bir kaç sokak ve Tuval'in masaları. Menüsü çeşitli ve zengin. Kendinizi Yunan adalarında hissetmenizi sağlıyor.

Ben deniz ürünleri meze tabağı ve etli Fajita tercih ettim. Lezzetleri fena değildi. Alaçatı'nın otantik sokaklarında oturup yemek yiyip, çevrede bulunan ünlüleri görmek isterim derseniz size Tuval'i tavsiye edebilirim.

Alaçatı'da bulunan Lavanta, eski bir Rum evinin içinde ve bahçesinde yer almakta. Özenle hazırlanmış menüsünde yöre yemeklerini güzel sunumlarla yemek mümkün.


Kadayıfa sarılı karides, Deniz ürünleri şiş benim denediğim lezzetler arasında.

Çiftlikköy Can Baba, sahilde bir balıkçı restoranı. Günlük tutulan balıkları, Can Baba'nın balık parkından seçip, istediğiniz gibi pişirtebiliyorsunuz. Kalamar ızgarası, mezeleri muhteşem.


Henüz yeni döndüğüm ve aynı anda da çalışmaya da başladığım için, tatil özetimi iki bölüm şeklinde yayınlayacağım. Sevgiler...

2 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

Feyhan'cim bayagi özlettin kendini ama degmis gezmissin eglenmissin tanittigin restoranlar harika ,aramiza döndügüne göre yeni tariflerinide bir an önce bekliyoruz sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Ne kadar güzel bir tatil yapmışsın canım.Paylaştığın resimlerden çok hoş yerler,mekanlar ve yiyecekler olduğu belli oluyor.Senin adına sevindim canım.Tekrar hoşgeldin canım,özelmiştik seni..))Gerçi bende yoğunluktan arkadaşlarımı bile ziyaret edemiyorum ya..((

Kocaman sevgilerimle.