Uzun zamandır, cheesecake denemek istiyordum. Geçtiğimiz Ağustos ayında Çeşme'den dönerken, yolumuzun üzerinde Yörsan'ın Susurluk'ta bulunan fabrika satış mağazasından, cheesecake yaparım düşüncesiyle 2 kutu krem peynir alıp, buzdolabına koymuştum.
Geçen gün, Womens's Weekly dergilerime bir göz atarken, Wicked sweet indulgences baskısında, gözüme çok güzel görünen bir "Lemon Curd Cheesecake" tarifi ilişti.
Evde bol bol da limon vardı ve aniden yapmaya karar verdim..İyi ki de yapmışım..
Biz çok beğendik..
Malzemeler
250 gr Eti Burçak bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı
3 * 250 gr krem peynir
110 gr toz şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Üstü İçin Limonlu Kaplama
45 gr oda sıcaklığında tereyağı
110 gr toz şeker
1 hafifçe çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Bisküvi tabanı için, bisküvileri blendera kırarak atın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin, birbirine iyice karışmasını sağlayın.
22 cm lik kenarı kelepçeli kek kalıbına bu malzemeyi, elinizle bastırarak, kalıbın kenarlarına da gelecek şekilde döşeyin. Ve kalıbı buzdolabına kaldırın. 30 dk buzdolabında bekletin.
Fırınınızı 160C ye gelecek şekilde ısıtın.
Krem peyniri, mikserinizin kabında, iyice yumuşayana kadar çırpın ve içine şekeri ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.
Teker teker olmak üzere yumurtaları, karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
Buzdolabından kek kabını alarak, bir derin fırın tepsisine yerleştirin ve içine krem peynirli karışımı boşaltın ve 1 saat kadar pişirin.
1 saat sonra, fırından alın ve oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
Limonlu Kaplama'nın Hazırlanışı
Limonlu krema için verilen tüm malzemeleri büyükçe bir cam kasede çırpın.
Cam kaseyi, orta boy bir tencerede kaynayan suyun üzerine yerleştirin. 20 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
Cam kasenin tabanının kaynar suya değmemesi, buharında pişmesi tavsiye edilmektedir.
Karışım koyulaşıp, kaşığın tersini kaplamaya başlayınca, hemen cam kaseyi, tencereden çıkarın ve oda sıcaklığına getirin.
Oda sıcaklığına gelen limonlu kaplamayı, soğumuş cheesecake'in üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla yayın.
Cheesecake'i buzdolabında 1 gece bekletin ve ertesi gün, kalıbından çıkararak servis yapın.
Afiyet olsun...
12 yorum:
Muhteşem bir sunum olmuş, ellerinize sağlık...Sevgiler.. Nermin Sönmez
Yemek bloglarını gezerken, sitenize ilk defa uğradım. Çok beğendim. Ne kadar zevklisiniz. Bence siz bunu amatörlükten çıkarıp, profesyonel platforma da taşımalısınız derim. Sevgiler..
Müberra Sevinç
FEYHAN ELLERINE SAGLIK..BENDE BIKAC KEZ DENEDIM AMA TAM OLARAK ISTEDIGIM TADA ULASAMADIM DIYEBILIRIM...BEN BU DERGILERE NEREDEN ULASABILIRIM GUZEL TARIFLER VAR ANLASILAN?KITAPCILARDA VARMIDIR....BIRDE ADANADAN GORUMCEMIN YOLLADIGI BİRRR SÜÜÜÜRRRÜÜÜÜÜÜ LİMON VAR:) DENEMELIYIM GALIBA:)
Merhabalar, ellerinize saglik harika bir limonlu-peynirli kek olmus, sunumunuz da cok hos, paylasiminiz icin tesekkürler, bende peynirli keklerin her tür meyvalisini cok seviyorum, selamlar...
Canim görüntüsüde sunumu harika eminim lezzetide bir okadar harikadir, bende buna benzer bir tarif denemistim ama seninki kadar güzel olmadi diyebilirim;)) ellerine saglik canim,sevgiler...
Cok lezzetli oldugu resme cok güzel yansimis.Ellerinize saglik,ayrica süslemede harika.Ellerinize saglik,iyi hafta sonlari.
Feyhan'cigim,
Harika olmus harika, ellerine saglik.
Bende bayilirim limonlu tadlara, iyi bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.
Merhaba,çok güzel bir siteyle karşılaştım, Limonlu Cheesecake de öyle..ellerinize sağlık..sevgiler
hmm nefis görünüyor cheesecake ellerinize saglik...
Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.
Saliha'cım bu dergileri Remzi kitapevinden bulmak mümkün. Bilgilerine.!!!
ellerinize saglik nefis gorunuyor..sevgiler
Feyhancıgım ellerine saglık.
En kısa zamanda bu tarifi yapacagim.Cok sevgiler. Özlem
Yorum Gönder