13 Aralık 2007

Rus Çay Kurabiyesi Ya da Meksika Düğün Kurabiyesi


Meksika düğün kurabiyelerini uzun zamandır denemek istiyordum. Çeşitli tariflere baktıktan sonra, en nihayet, çok beğendiğim Joy of Baking sitesindeki tarifi uygulamaya karar verdim.

Bu kurabiyelere aynı zamanda Rus çay kurabiyesi dendiğini de yine bu sitedeki tarif vasıtasıyla öğrenmiş oldum.

Joy of Baking sitesinden, henüz blogum yokken, denediğim tüm tariflerden çok memnun kalmıştım. Eğer henüz bilmeyen ziyaretçilerim varsa, mutlaka ziyaret etmelerini tavsiye ederim.

Bu kurabiyeyi de o kadar beğendim ki, ağızda dağılımı ve lezzeti mükemmel. Sanki elinize alırken bile dağılacakmış hissi veriyor.:))

Malzemeler


  • 65 gram fırınlanmış ceviz, fındık karışımı (Ben sadece ceviz kullandım)

  • 227 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı

  • 30 gram pudra şekeri

  • 1 paket vanilya (Orjinal tarifte, 2 gr saf vanilya özü diyordu)

  • 280 gram un

  • 1/4 çay kaşığı tuz

  • Üstü için 110 gram elekten geçirilmiş pudra şekeri

Hazırlanışı


Fırınınızı 175 dereceye ısıtın. 2 adet fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayarak hazırlayın.


Cevizleri fırınlamak için, fırın tepsilerinizden birinin üzerine, cevizleri yerleştirin ve 8 dk. kadar pişirin. Ben bu aşamayı tost makinası kullanarak geçtim. En düşük konumda 8 dk kadar cevizleri pişirdim. Pişen cevizleri, soğuması için bir kaba alın.


Soğuyan cevizleri, mutfak robotunda 2 yemek kaşığı unla beraber, iyice toz haline gelene kadar çekin. Macun haline gelmemelidir.


Mikser kabınıza tereyağını koyarak, krem haline gelene kadar karıştırın ve şekeri ilave ederek 2 dakika kadar çırpmaya devam edin.


Vanilyayı ekleyin. Kalan unu, tuzu da ilave ederek karıştırın. Ve en son ceviz karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.


Üzerini strech film ile kaplayarak, buzdolabında 1 saat kadar bekletin.


Hamurdan 2,5 cm büyüklüğünde parçalar koparın ve 5 cm aralıkla tepsinize dizin. Kurabiyelerin kenarları hafif kahverengi olmaya başlayıncaya kadar, 12-15 dakika arası pişirin.


Pişen kurabiyeleri fırından çıkartın ve 5 dakika kadar soğumaya bırakın.


Kurabiyeler soğurken, başka bir yağlı kağıtla kaplanmış tepsiyi, kurabiyenin üzeri için hazırladığınız pudra şekerinin yarısı ile kaplayın.


Kurabiyeleri, pudra şekerinin üzerine yerleştirin ve kalan pudra şekerinin yarısını, kurabiyelerin üzerine eleyerek dökün.


İyice pudra şekerine bulanması için, kurabiyeleri pudra şekerinde yuvarlayabilirsiniz de..


Afiyet olsun.

30 yorum:

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Feyhan ablacim ellerinize saglik bu nefis kurabiyelerin tarifini oyle guzel yazmissinizki sanki bende sizinle birlikte kafamda ayni islemeri kaptim ama sonuc kurabiyeler yok..canim cekti gercekten..Ve tabi benim sitemi ziyaret edip birde ustune ustuk yorum yazmaniza coook sevindim..iyiki yazmissin yoksa sizin bu guzel bol lezzet iceren sitenizi kesfedemezdim..sizi herzaman mutfagina beklerim ve tabi bende sizin bundan sonra yakin takipciniz olacagim...saglicakla kalin..

Adsız dedi ki...

FEYHAN'CIĞIM
DOSTLAR İNANMAYACAKSINIZ BİR ANNENİN BAŞINA GELENLERE NASIL NASIL YANİ OLACAKSINIZ AMA YAŞAMDA OLUYOR .))
FEYHAN'CIĞIM 2,5 YAŞINDAKİ OĞLUMA (ONURALP)BU BLOĞU TAKİP EDENLER BİLİRLER DAHA ÖNCEDEN İSMİ GEÇTİ

NEYSE OĞLUMA KURABİYE GÖNDERMİŞ ONURALP YESİN DİYE BİLİN BAKALIM NE OLDU BEN OKADAR KAPTIRMIŞIMKİ BÜTÜN KURABİYELERİ YEDİM VE OĞLUMA KALMADI SANMAYIN Kİ AZDI ASLINDA 2-3 KİŞİYE YETİCEK KADAR VARDI.AMA AMA LEZZETİNDEN İNANIN 1 KİŞİLİK OLDULAR.))AYLA
'

meleginmarifetleri dedi ki...

selam feyhancım ellerine sağlık ne kadar güzel mamalar yapmışsın yaa bayıldım doğrusu çok güzeller hepside kurabiyede dediğin kadar güzel görünmekte sevgilerimle hoşçakal her zaman beklerim

banu kırmızıgül dedi ki...

merhaba,
ellerinize sağlık nefis görunuyor. tarifi aldım denenecekler arasında. sevgilerimle...

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Feyhan,

Bir kurabiye canavarı olarak bayıldım bu tarife ve görüntüsüne. Adresi de paylaştığın için teşekkürler.
Sevgilerimle.

nes-kafe dedi ki...

Yerken ağızda dağılan kurabiyelere bende bayılıyorum. Ellerine sağlık.

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Feyhan ellerine saglik hersey nefis gorunuyor.

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Feyhan ellerine saglik hersey nefis gorunuyor.

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Feyhan ellerine saglik hersey nefis gorunuyor.

Melek* dedi ki...

ellerine saağlık çok nefis gözüküyor

ebrulitatlar dedi ki...

Feyhan'cım kurabiyeler nefis görünüyor. Kavrulmuş ceviz harika bir tat vermiştir. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi hafta sonları..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ah ah ne lezzetli olmuştur kimbilir. Fırınlanmış nut lara bayılıyorum.
Ellerine sağlık Feyahan'cığım.
Sevgiler,

meleginmarifetleri dedi ki...

Selam feyhan bi uğradım iyi pazarlar dilemek için hoşçakal

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok nefis görünüyor, ben de tam bayram için tarif arıyordum..buldum..:))

Ellerinize sağlık...

hatice dedi ki...

Feyhan'cığım, çok güzel değişik bir tarif tam bayram misafirleri için..ellerine sağlık...sevgiler...şimdiden iyi bayramlar...

Eya dedi ki...

Feyhancim, arkadaslarin dedigi gibi kavrulmus findik nereye girse lezzet katiyor.Kurabiyelerin harika gözüküyorlar.Hemen ilk firsatta denemk istiyorum.Bu arada sunum da harika.Ellerine saglik

zehra

Baharcicegi dedi ki...

Agizda dagilan kurabiyeleri cok severim,tarifi deneyecegim elinize saglik

Leziz Tarifler dedi ki...

Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten kavrulmuş ceviz, çok güzel bir tat verdi. Ben bayram kurabiyesi olarak yeniden yapmayı düşünüyorum. Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Oh ellerine sağlık Feyhan'cığım. Ben de seviyorum 'özelliği' olan ürünleri. Onların düğünle bağlantılı olduğunu bilmek bile kulağa hoş geliyor. (Önceki yazın silinmiş herhalde, son yorumun geldi sadece. Haklısın, simit çok özel bir yiyecek, iyi ki var!)

daimamutfak dedi ki...

feyhancığım ne zamandır görüşemiyoruz.Harıka seyler yapmışsın ellerine sağlık..sevgiler..

Yaren dedi ki...

Kurabiyeler harika görünüyor.Purasekeri cok yakismis.Ellerine saglik,mutlaka yapmak isterim.Iyi bir hafta gecirmeni diliyorum.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerine sağlık.SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan,
Kurabiyeler nefis görünüyor, daha önemlisi header'ın daha da iyi olmuş. Açılınca sayfanın yarısını alan eski devasa header'ın hiç hoş değildi bu iyi olmuş.
Güle güle kullan,
Sevgiler
Ahmet

Aybike Ceylan dedi ki...

Feyhan'cigim,
Ayni yerden ayni tarifi bende daha once yapmistim, cok guzel oluyor degil mi? Ellerine saglik arkadasim.

Adsız dedi ki...

Feyhan Hanım,

Öncelikle size başarılar dilerim.Çok seçkin blog.Size ilk defa yorum yazıyorum.Bu kurabiyeleri gördüğümden beri yapmak istiyordum. Dün yaptım. Aman Allah'ım dehşet güzel bir şey oldular. Eğer kendimi tutmasaydım tepsinin hepsini gide gele bitirmiştim(inanın abartmıyorum). Bunlar çok tehlikeli güzeller, ancak 6 ayda bir yapılmalılar!!!!!
Ayrıca börekitaş tarifinizi de bu gün yaptım. Yalnız ben hamuru iki büyük topa ayırdım. Dinlendikten sonra yufkadan biraz daha kalın actım. Su bardağı ile kestim. Böylece 55 taneye yakın mini mini böreklerim oldu(yoksa kurabiye mi demeliyim??).Bugüne kadar tattığım en güzel börek hamuruydu.Tarifleriniz ve paylaşımlarınız çok teşekkürler.
Sevim Kerküklü

Adsız dedi ki...

Feyhan Hanım.
Öncelikle sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bu kurabiyeleri gördüğümden beri yapmak istiyordum, dün denedim,aman Allah'ım bu ne dehşet lezzet böyle...Kendimi tutmasaydım gide gele tepsiyi bitirecektim (inanın abartmıyorum). Bunlar çok tehlikeli güzeller, 6 ayda bir yapılmalılar!!!!...Ayrıca börekitaş tarifinizi de denedim. Yalnız ben hamuru iki büyük topa ayırdım. Yufkadan biraz daha kalın açtım. Su bardağı ile kestim. Böylece 55 taneye yakın mini mini börekçiklerim oldu. Bugüne kadar tattığım en güzel börek hamuruydu. Tarifleriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler

Sevim Kerküklü

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Sevim hanım,

Yorumlarınıza ne kadar sevindim anlatamam. İzleyicilerim içinde, sanırım ilk siz deneyip yorum bıraktınız. Genellikle yorum bırakılmadığı için bilemiyorum ne kadar denendiğini. Bu denediğiniz kurabiye ve börekitas muhteşem lezzetler. Börekitası yaparken, yufka kalınlığını 0.25-0.5 cm arasında ayarlayabilirseniz, daha güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Börekitas tarifi asırlık bir tarif diyebilirim size. İşyerimde de çok meşhur oldu..:)) Abartısız bir yiyen bir daha istiyor.

Kurabiyeler de gerçekten çok lezzetli, dediğiniz gibi pişip soğuduğu andan itibaren, git gel ye olayına neden oluyor ben de pek pişirmiyorum o yüzden. Çok tehlikeliler bence de.

Sitemde, siz de tahmin edersiniz, kendimin de beğendiği tarifleri vermeye özen gösteriyorum. Bu yüzden günlük pişenleri koymuyorum, seçmece yapıyorum ve yeni güzel bir lezzet elde edince sizlerle paylaşıyorum. Bundan dolayı da her gün yeni tarifler yayınlayamıyorum.

Bundan sonraki denemelerinizi de güzel yorumlarınızla beraber aktarırsanız çok sevinirim.

Kendinize iyi bakın. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Feyhan Hanım,
Yemek bloglarını mümkün olduğu kadar takip ediyorum.Hepsi çok büyük emek verilip hazırlanıyor.Ama içlerinden bazıları çok özellikli ve seçkin.Sizinkide bu seçkin bloglardan biri. İnanın abartmıyorum. Belki dediğiniz gibi çok beğenip yaptığınız tarifleri yayınladığınız için özel bir blog. En azından benim için öyle. Sizin hamurişi tarifleriniz çok ilgimi çekti. Birçoğunu kaydettim. Yavaş yavaş denenecekler. Denedikçe yorumlarımı yazacağım.Bu iki denemeden sonra hayal kırıklığı yaşayacağımı düşünmüyorum.
Tekrar sevgiler , saygılar ve başarılar diliyorum.

Sevim Kerküklü

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Sevim hanım, tekrar nazik ve değerli övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ben bu kurabiyeleri gecen yil yapmistim ve muhtesem oldular.Ancak tarifini kaybetmistim ve bugun tesadufen tekrar karsilastim ve yine not ediyorum:)Bence bu muhtesem tarifi tavsiye ediyorum boyle bir lezzeti baska tariflerde yakalamamistim...
Tesekkurler!